Wat is social media marketing?

Social media is de afgelopen jaren een hype geworden. Wie gebruikt social media en voor welk doeleinde? Met de ontwikkeling van social media heb je ook diversificatie gekregen. Naast Facebook en Twitter heb je ook Instagram, Pinterest enzovoorts. Je diensten en produkten kun je met social media dichter bij de klant brengen. Social media marketing (SMM) helpt je hiermee.

Liken en Sharen

Wij zijn bekend met de mond-tot-mond reclame. Op social media kun je dat vergelijken met liken en sharen. Je hoeft niet veel te doen. De positieve reviews geven je organisatie een enorme boost. Met het liken en sharen zien anderen dit op hun wall en hierdoor bereik je meer mensen.

Doelgroep

Op Facebook zie je advertenties van allerlei aard, commercieel, educatief en sociaal dat bestemd is voor jong en oud. Op LinkedIn zie je andersoortige advertenties die zakelijker ogen. Het is daarom belangrijk om een geschikte medium te kiezen en daarom heb je SMM nodig.

Communicatie

Social media heeft marketing een andere dimensie gegeven. Bij adverteren via de televisie, radio of krant is er sprake van eenrichtingsverkeer terwijl je op Social media interactief bezig moet zijn. Je zult dus voorbereid moeten zijn op vragen en antwoorden (Q&A’s). Bezoekers willen niet lang op een antwoord wachten.

Vele bedrijven hebben de kracht van social media ingezien en hebben naast een website ook verschillende social media accounts aangemaakt. Met social media marketing kun je dit alles in goede banen leiden.

Bent u al op social media? Meer informatie over online marketing in Friesland? bekijk Time2Choose.com