Ondernemer met zijn website

Ondernemerschap: een website maken of laten maken?

Het is een vraag waar elke ondernemer tegenaan loopt, zelf een website bouwen of website laten maken? Natuurlijk kan het soms een hele investering zijn om een website te laten bouwen. Toch is het in de meeste gevallen verstandig. Wanneer u bijvoorbeeld uw website laat bouwen door een online marketing bureau, kunnen zij zorgen voor goede zoekmachine optimalisatie. Een website is immers gemaakt voor het klanten werven, en een goede optimalisatie voor Google is daarbij cruciaal.

Onderhoud vaak inbegrepen

Veel internet marketing bureau’s bieden het ontwerp en onderhoud van uw website aan als onderdeel van het totaalpakket voor online marketing. Zo heeft Only Results in Arnhem bijvoorbeeld speciale pakketten waar het onderhoud en de website laten maken bij zit.. Vaak is dat voor een ondernemer een stuk prettiger dan het zelf onderhouden van een website. Ook kost het aanleren van SEO vaak meer tijd dan verwacht, en is het eindresultaat beter wanneer de online marketing en bijbehorende SEO van een website wordt uitbesteed.

Website laten bouwen

Een bestaande website

Heeft u al een website? Ook dan is een onderhoudsbeurt door een SEO specialist vaak aan te raden. Zelfs als u uw website destijds door een SEO specialist in elkaar heeft laten zetten. Hoog komen in de Google rankings is namelijk niet hetzelfde als hoog blijven. In de tussentijd kan het zoekgedrag van uw klanten zijn veranderd, en kunnen er nieuwe concurrenten bij zijn gekomen die op gelijke zoekwoorden hoog willen komen. Een nieuwe website laten bouwen is daarvoor niet nodig, de content opnieuw laten optimaliseren en onderhouden is vaak voldoende.

Kortom

Het onderhouden en Zoekmachine geoptimaliseerd houden van uw website kost veel tijd, tijd die u waarschijnlijk beter kunt en liever wilt besteden aan uw eigen onderneming. Overweeg daarom om de bouw en onderhoud van uw website en webshop uit te besteden. Voor meer artikelen over het uitbesteden van webdesign kunt u ook dit artikel bekijken.