trainingen

Wanneer een blockchain training volgen?

Heb je al eens wat gehoord over blockchain technologie? Misschien heb je het online wel eens voorbij zien komen en daar wat over gelezen maar misschien heb je er nog nooit wat over gehoord en is het compleet nieuw terrein voor je. In dit artikel kan je alles lezen over blockchain, wat het is en waarom het wellicht interessant kan zijn om een blockchain training te volgen. 

cursus volgen

Blockchain? Wat is dat?

Blockchain is een nieuwe soort techniek, dat vele werkzaamheden over kan nemen. Het is eigenlijk een groot systeem dat gebruikt kan worden voor verschillende doeleinden. Zo kunnen er gegevens in vastgelegd worden, maar kunnen er ook gegevens versleuteld worden. Daarnaast kunnen er via het systeem ook dingen gedeeld worden. Denk bijvoorbeeld aan overschrijvingen van bitcoin, maar ook contracten en andere transacties. Staan deze gegevens in het systeem, dan kan het ook gedeeld worden met anderen. Maar hoe veilig gaat dit eigenlijk?

Het delen van bestanden en zaken via het systeem gaat zeer veilig. Wanneer bestanden gedeeld worden met andere partijen, krijgen zij precies hetzelfde bestand en kunnen deze daarom ook niet aanpassen. Hierdoor wordt fraude voorkomen. Daarnaast kan dit systeem minder snel gehackt worden. Duizenden computers zijn er bij betrokken, bijvoorbeeld bij het valideren van transacties. Als een hacker het systeem wilt hacken, moeten zij niet één computer hacken maar juist al die duizenden computers die er bij betrokken zijn. Dat maakt het dus veel lastiger om gehackt te worden. 

technologie

Een training volgen?

In dit artikel zijn slechts enkele voorbeelden van blockchain benoemd, maar in werkelijkheid is het hele systeem zo veel uitgebreider. Ook voor ondernemers en consumenten kan werken met dit systeem interessant zijn. Om meer mensen te informeren over het systeem, kunnen geïnteresseerden tegenwoordig een blockchain training te volgen. Tijdens zo’n training wordt je alles verteld over het systeem en wanneer dit voor wie gunstig kan zijn. Zo’n training is ontzettend interessant en leerzaam, en je kan er veel van opsteken.