Vind maar een vps server in Nederland

Een vps server in Nederland vinden is iets wat voor jou als gebruiker van het internet van het allergrootste belang is. Het is dan ook heel belangrijk om je te realiseren dat een huur van serverruimte in het buitenland heel riskant is. Een dergelijke serverruimte wordt doorgaans tegen een lage prijs aangeboden. Voor minder dan een euro per maand ben je al ‘verzekerd’ van de diensten van een dergelijke webhost. Tot het moment dat de server crasht tenminste, want vanaf dat moment ben je als klant letterlijk aan de goden overgeleverd.

Goede communicatie met een klantenservice is essentieel

Ben je bij een crash aangewezen op de klantenservice, dan kom je er bij een dergelijke budget webhost al snel achter dat deze enkel op afwijkende tijden te bereiken is. Dat komt door het tijdsverschil met het land waar de server zich bevindt. Contact via een mail of per Whatsapp mag dan wel interessant klinken; bij een crash of een ander probleem wil jij graag nu een oplossing, en niet over een paar uur of een aantal dagen. Je bent dan ook beter af bij een vps server die zich in jouw eigen land bevindt.

Een lokale server is handiger

Werken op het internet via een lokale server is dan ook voor zowel de leverancier van de internetdiensten als voor jou als eindgebruiker een stuk aantrekkelijker. Wie een dergelijke serverruimte wil huren kan bijvoorbeeld terecht bij dmca4free. Dit bedrijf is gewoon gevestigd in eigen land. Er wordt rekening gehouden met het feit dat niet iedereen een website heeft die evenveel ruimte op het internet in beslag neemt. Ook het pakket van eisen zal per afnemer verschillen. Daardoor is het mogelijk om een pakket af te nemen wat op maat is samen gesteld. Daarbij wordt rekening gehouden met de MB RAM geheugenruimte die nodig is, maar ook met het aantal GB SATA wat voor jouw website benodigd is. Een prijs vanaf 3,50 euro is mogelijk per maand maar wanneer je een grotere gebruiker bent loopt de prijs per maand op tot maximaal 22,50 euro.