Virusscanner

De 3 redenen om een virusscanner aan te schaffen

De aanschaf van een virusscanner is beslist geen luxe meer en eerder een noodzaak om je kostbare computer te beschermen tegen ongewilde invloeden. Elke computer die nou eenmaal op het internet is aangesloten staat er hier bloot aan, maar ook vanuit extern aangeleverde bestanden vanuit een USB stick kan er zich een virus over de PC verspreiden. Er zijn daarom ook 3 goede redenen om een virusscanner aan te schaffen:

Virusscanner

  • Geen gevaar meer dat virussen de PC onherstelbaar beschadigen en belangrijke bestanden laat kwijtraken. Dit is misschien ook een van de vervelendste gevolgen van een virusaanval. Ineens al je leuke vakantiefoto’s kwijtraken of belangrijke werkdocumenten. Het is daarom ook belangrijk om steeds van belangrijke files een back up te maken.
  • Hackers kunnen niet meer “meekijken” op je PC wanneer je online bent. Bij sommige typev virussen worden de bestanden niet aangetast, maar biedt die een hacker wel de kans om op je PC rond te kijken wanneer je online bent. Dit is helemaal niet leuk, vooral wanneer je allerlei gevoelige informatie op je PC hebt staan.
  • Je PC vormt letterlijk geen gevaar meer voor je vrienden en zakenrelaties. Bij sommige types virussen wordt er namelijk gebruik gemaakt van de alle mailadressen die je hebt om er vervolgens een virus naar door te sturen in de vorm van een mail. Meestal ontvang je zelf het virus via een mailtje. Een virusscanner herkent echter zo een gevaarlijk mailtje en zal je dat ook dus doorgeven.

De aanschaf van een virusscanner kan dus zeker niet snel genoeg zijn voor het geval je er nog niet over een beschikt. Zo voorkom je zeker om voor een onaangename verrassing te komen te staan.

Meer info: http://virusscannerervaring.nl